Wildernisvlees

Voor de consument die waarde hecht aan dier en natuur

Wildernisvlees is een mooi product dat voortvloeit uit ons beheer met dieren die een volwaardig leven leiden. 

Kopers van wildernisvlees kunnen er namelijk op rekenen dat de dieren hun leven in vrijheid met hun familie en soortgenoten hebben doorgebracht. Hun natuurlijke levenswijze betekent dat wij het meest natuurlijke stukje vlees van Nederland aan kunnen bieden.

Bovendien draagt u met uw aankoop bij aan het verbeteren van de Nederlandse biodiversiteit. Want dankzij grote grazers kunnen steeds meer plant- en diersoorten hun plek in de natuur vinden en behouden.

Robuuste gebieden met ruimte voor natuurlijke processen is onze doelstelling. Dit realiseren wij d.m.v. natuurlijke begrazing. Wildernisvlees is hiervan een logisch bijproduct.

Een leven in vrijheid

Wildernisvlees is afkomstig van runderen en paarden die hun hele leven in vrijheid in de natuur hebben doorgebracht. Hier leven ze in familiegroepen zoals zij dat van nature doen. Kalveren en veulens groeien op bij hun ouders en soortgenoten. En jonge mannelijke dieren worden volwassen in vrijgezellengroepen totdat ze oud en sterk genoeg zijn om hun eigen dames te veroveren. De dieren leven van een uitgebreid dieet en weten precies wat hun leefgebied te bieden heeft. Omdat een natuurgebied geen onbeperkt aanbod van voedsel heeft moeten we af en toe dieren uit de gebieden halen. Zo voorkomen we overbegrazing en zorgen we ervoor dat de dieren ook in de winter voldoende te eten hebben. Dieren die we niet kunnen herplaatsen slachten we en het vlees wordt verkocht. Het is dus een echt natuurproduct dat u hier kunt bestellen.

Bestellen

Bestellen kan via de webshop. Omdat er alleen geslacht wordt als het beheer hier om vraagt kunnen wij geen vast assortiment verzekeren. Daarom is het een goed idee om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, hierin geven wij aan dat de webshop gevuld is met een nieuwe voorraad. Eens per maand kunt u vervolgens uw bestelling ophalen bij een afhaalpunt naar keuze. 

Stoofvlees pakket
Voorbeeld van een stoofvleespakket.

Nadat midden 2020 bij een partij vlees een overschrijding van dioxines en PCB´s is gevonden, is FREE Nature zowel uit eigen beweging als in samenwerking met de NVWA het vlees gaan onderzoeken. Wij bieden alleen vlees aan waarbij representatieve steekproeven aantonen dat er geen normoverschrijdingen zijn. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van het voedingscentrum.

De webshop is gesloten. Wij werken aan de bestellingen van februari.  

Levering op 16 en 17 februari bij de diverse afhaalpunten*. Kijk op uw pakbon voor het juiste afhaalmoment!

NIEUW AFHAALPUNT IN DUIVEN

U kunt nu ook kiezen voor afhaalpunt Boerderijwinkel Horsterhof in Duiven, Horsterweg 1.

*De afhaalpunten van het Utrechts Landschap zijn alleen zeer beperkt open voor afhalen pakketten.

N.B. 1. Als een product niet meer zichtbaar is in de shop, dan is het uitverkocht.

N.B. 2. FREE Nature laat representatieve steekproeven van het te leveren wildernisvlees testen en vlees waarvan de uitslagen vallen binnen de wettelijke normen komt als wildernisvlees in de webshop.