© Sabine Wolters

April 2021

Nieuwsberichten

26.03.2021

Onderzoek naar de relatie braam en vestiging van bomen en struiken op de Maashorst

In 2020 heeft student Jelle van Zanten een onderzoek verricht naar de relatie van doorntruwelen en de vestiging en overleving van loofhoutsoorten zoals berk en eik. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van FREE Nature  i.s.m. de Hogeschool Larenstein in Natuurgebied de Maashorst. Het blijkt dat de braam één van de  belangrijkste soorten is voor het beschermen van opgroeiende bomen ...
Lees verder
01.04.2021

FREE Nature start met begrazingsbeheer Meelenbroek

Aan de voet van het Vijlenerbos ligt het nieuwe natuurgebied Meelenbroek. Het gebied beslaat 15 hectare en hoort bij het buurtschap Wolfhaag in de gemeente Vaals. In het begin van dit jaar heeft onze opdrachtgever ARK Natuurontwikkeling de laatste hand gelegd aan de inrichting van dit gebied. En inmiddels zijn de eerste Schotse hooglanders hier vrijgelaten.
Lees verder

wildernisvlees

U kunt pakketten wildernisvlees bestellen tot en met woensdag 7 april. De pakketten worden geleverd op 13 en 14 april, de afhaaltijden staan op de pakbon.

Aantrekkelijk geprijsd:

  • 5 kg gemengd rundvlees voor de april levering te bestellen voor € 75,00

Inhoud pakket: riblap / sukadelappen, stooflappen, tartaar, gehakt, schenkel, saucijs, poulet en biefburger.

Tijdelijk in de shop:

  • 3,5 kg hertenvlees van edelhert (uit Limburg) voor € 69,50

Inhoud pakket: 2 pakjes gehakt, 1 pak stoofvlees met bot, 1 pak halskoteletten, 1 pakje poulet, 1 pakje biefstuk, 1 pakje rosbief, 1 pakje filet of half haasje en 1 pakje bot met vlees.

Afhalen in april:

  • Let op de openingstijden van de diverse afhaalpunten. Tijden kunt u vinden in de webshop bij afhaalpunten. Diverse afhaalpunten zijn helaas nog steeds zeer beperkt open om pakketten af te halen.
  • Levering van de pakketten op 13 en 14 april, afhalen alleen volgens de tijden op de pakbon.

Uitgelicht

Schotse Hooglander

Bekende verschijning in nederland De Schotse Hooglander is misschien wel de bekendste verschijning in de Nederlandse natuur. Dit rood-bruine runderras is uitermate zelfredzaam en gemoedelijk en wordt daarom in vele natuurgebieden in Nederland ingezet. Deze dieren leven in grote gebieden van enkele duizenden hectaren als het Lauwersmeer en de Veluwe Zoom, tot kleine maar waardevolle g...
Lees verder
Schotse hooglander Kuipersveer © Esther Linnartz

Uitgelicht

De Horsterhof, Duiven

Op de Horsterhof produceren we ons voedsel in samenwerking met het natuurlijk systeem. Door te kijken naar de behoeften van de gewassen en de middelen die de natuur biedt om hierin te voorzien. Ons ideaal is een ecosysteem dat gezond en in balans is, zodat je geen last hebt van plagen. Voedsel productie zonder bodemuitputting, gewoon met hulp van de natuur.
Lees verder

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl