Eerste harem wordt losgelaten in de Afferdense en Deestse uiterwaarden. © Marc Buchner

Maart 2021

Nieuwsberichten

12.02.2021

Waterbuffels gaan natuur ontwikkelen in de Diemerscheg

In de Diemerscheg start dit voorjaar een pilot met begrazing door waterbuffels in het deel Waterlandtak-West nabij Muiden. De provincie Noord-Holland en Staatsbosbeheer ondertekenden 10 februari 2021 de samenwerking van 5 jaar. Onderzocht wordt of met natuurlijke begrazing de natuurdoelen kunnen worden behaald: het verbeteren van de natuurverbinding en het vergroten van de biodiversit...
Lees verder
12.02.2021

Grote grazers in de winter

Buiten is het ijskoud, maar wij zitten lekker warm binnen met een warme trui achter de kachel en kijken door het raam naar de sneeuw buiten. Maar hoe zit het eigenlijk met al die dieren buiten in de natuur, zoals bijvoorbeeld de grote grazers in veel natuurgebieden? Hoe gaan zij om met dit winterse weer? Hieronder in 5 vragen en antwoorden een beeld van grote grazers in de winter.  ...
Lees verder

Nieuwsberichten

25.02.2021

Nederlandse wisenten naar Denemarken

In februari zijn negen wisenten uit de Maashorst, Veluwe en Natuurpark Lelystad uit de kuddes gehaald en apart gezet, in afwachting van hun verhuizing naar Denemarken. De dieren gaan naar een groot Deens natuurgebied, waar zij samen met enkele reeds aanwezige wisenten een kudde gaan vormen. De wisenten gaan helpen om het natuurgebied open en gevarieerd te houden en vervullen zo een be...
Lees verder
04.03.2021

Begrazingsbeheer gestart in de Afferdense en Deestse Waarden

Recent zijn de eerste grote grazers naar de Afferdense en Deestse Waarden langs de Waal gekomen. Het gaat om konikpaarden en later zullen ook runderen het gebied gaan begrazen. Deze dieren spelen een belangrijke rol in het beheer van de riviernatuur in dit gebied. Door de begrazing zorgen zij voor variatie en dragen zo bij aan de verdere natuurontwikkeling.
Lees verder

Wildernisvlees

U kunt pakketten wildernisvlees bestellen tot en met woensdag 10 maart. De pakketten worden geleverd op 16 en 17 maart, de afhaaltijden staan op de pakbon.

De pakketten met paardenvlees zijn deze maand voordelig geprijsd. Er zijn gemengde pakketten paardenvlees van 3 en 5 kg en er zijn pakketten paardengehakt van 3 kg, alles is geportioneerd verpakt. 

In de webshop vindt u naast paardenvlees ook rundvlees.

Let op de openingstijden van de diverse afhaalpunten. Tijden kunt u vinden in de webshop bij afhaalpunten. Diverse afhaalpunten zijn zeer beperkt open om pakketten af te halen.

Miniatuurvoorbeeld

in de media

Wisenten naar denemarken

FREE Nature is als beheerder van meerdere kuddes wisenten erg trots om bij te kunnen dragen aan het in stand houden van een bedreigde diersoort. Deze mooie en belangrijke taak vervullen wij samen met diverse terreineigenaren, Natuurpark Lelystad, Wisent op de Veluwe, Team Maashorst en Stichting ARK Natuurontwikkeling. Projectmedewerker Judith Slagt van ARK vertelt hier meer over bij Omroep Flevoland.

Bekijk het interview terug via deze link: Omroep Flevoland

Hoogwater

Voor het programma BinnensteBuiten ging boswachter Marieke op pad met Boswachter Daan in het rivierengebied. Ook hier hebben medewerkers en vrijwilligers van FREE Nature hard gewerkt om de dieren op het droge te houden en om te zorgen dat ze genoeg te eten hadden. Kuddebeheerder Wilbert heeft aan Marieke vertelt hoe hij voor de dieren zorgt.

Bekijk het programma terug via deze link: BinnensteBuiten

Koniks in de Loowaard Hoogwater 2021 © Sabine Wolters

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl