Schotse hooglanders Kuipersveer © Esther Linnartz

Februari 2021

Nieuwsberichten

03.02.2021

Hoogwater 2021

Kuddebeheerders die werken langs de rivieren krijgen jaarlijks te maken met hoogwater. Afhankelijk van neerslag en smeltwater uit diverse delen van Europa stijgt het waterpeil en komen verschillende uiterwaarden onder water te staan. Per gebied worden verschillende maatregelen genomen om te zorgen dat de dieren een droge plek hebben.
Lees verder
21.01.2021

Het succes van 5 Jaar natuurbeheer met Vrienden van Kuipersveer

De bescherming van Kuipersveer kenmerkt zich doordat het gebied door de omgeving gedragen wordt. Natuurgebied Kuipersveer blijft namelijk voortbestaan dankzij sponsors, donateurs en vrijwilligers. Het gebied wordt begraasd met Schotse hooglanders en dat zorgt voor een gevarieerd landschap waarin veel te ontdekken valt. Inmiddels beheren het Hoekschewaards Landschap en FREE Nature al 5...
Lees verder

Wildernisvlees

Februari levering

  • U kunt pakketten wildernisvlees bestellen tot en met woensdag 10 februari
  • Voor de februari levering extra aantrekkelijk: 5 kg rundergehakt (naar keuze 260 of 400 gram verpakking) nu voor €55,00 (normaal €60,00)
  • Let op de openingstijden van de diverse afhaalpunten. Tijden kunt u vinden in de webshop bij afhaalpunten.
  • Levering van de pakketten op 16 en 17 februari, afhalen volgens de tijden op de pakbon

Doe mee met de krokettenuitdaging en bestel voor kroketten en bitterballen een pakket stoofvlees, een pouletpakket of kies voor het soeppakket

Krokettenuitdaging

Het rundvleespakket van FREE Nature is ideaal om zelf kroketten mee te maken. Op de website van Lekker Tafelen vind u een ouderwets lekker recept voor rundvleeskroketten.

De uitdaging:

Graag dagen wij  jullie uit om met jullie recepten en ons Wildernisvlees kroketten of bitterballen te maken. Deel uw recept inclusief een mooie foto van het eindresultaat met ons, zodat wij dit op onze website kunnen gebruiken. Onder de inzenders verloten wij een soeppakket ter waarde van €37,50.

TIP: U kunt voor de benodigde bouillon een pakket stoofvlees, een pakket poulet of een soeppakket bestellen.

Voorwaarden:

De deelnemer heeft zelf de foto en het recept gemaakt.

De deelnemer geeft het recht voor het gebruik van de ingezonden foto(s) aan FREE Nature. De ingezonden foto's worden eigendom van FREE Nature en deze is vrij deze naar eigen goeddunken te bewerken en te gebruiken voor door FREE Nature te bepalen doeleinden.

Bitterballen of vleeskroketten volgens familierecept. © Lekker Tafelen

Bitterballen of vleeskroketten volgens familierecept. © Lekker Tafelen

Uitgelicht

Gelderse Poort: Stadswaard, Oude Waal, Groenlanden en Bizonbaai

Dit gebied is (te voet) vanaf de Waalkade in Nijmegen te bereiken. Je kan je weg dan, door het begrazinggebied, vervolgen tot halverwege de Ooijpolder bij het dorp Ooij.
Lees verder
Galloways in de Loowaard © Sabine Wolters

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl