Hengst in de Diezemonding

November 2020

Wildernisvlees bestellen tot en met woensdag 11 november.

Wordt het deze keer een soeppakket of bestelt u liever stoofvlees?

Bestel nu een kleine voorraad voor in uw vriezer en maak eens een pan stoofvlees of een pan soep.

U heeft wat tijd nodig om het stoofvlees gaar te laten worden (ca 3 uur laten stoven) of bouillon te trekken (ca. 2 uur), maar omdat we meer thuis zijn is dat leuk om te doen. Na een mooie herfstwandeling is het heerlijk om van uw zelfgemaakte stoofvlees of soep te genieten.

Stoofpotje

Nu in de shop:

  • soeppakket van rund. In het pakket zit gehakt (1 kg), poulet (1 kg), aangevuld met 1 kg schenkels/botten. Goed voor meerdere pannen soep.
  • Stoofvleespakket van rund. In het pakket zit: 1 kg poulet (zeer geschikt voor stoofschotels of voor bouillon), 2 kg riblappen en 2 kg stooflapjes.

Afleveren bestelde pakketten:

De pakketten worden vanaf 17 november afgeleverd bij de diverse afhaalpunten*. Kijk op de pakbon voor het juiste afhaalmoment of vooraf in de shop bij de afhaalpunten.

Let op aangepaste openingstijden! Let goed op uw pakbon en houdt rekening met eventuele maatregelen i.v.m. corona. Maatregelen en openingstijden kunnen per afhaalpunt verschillen.

*De afhaalpunten van het Utrechts Landschap zijn alleen zeer beperkt open voor afhalen pakketten.

  • De Bilt, Oostbroek, afhalen alleen op dinsdag 17 november tussen 12.30-15.30 uur.
  • Wageningen, Blauwe Kamer, afhalen alleen op woensdag 18 november tussen 14.00 - 16.00 uur. Vervolgens op 19, 20, 21 en 22 november uitsluitend tussen 14.00-15.00 uur. Winkel heeft bordje gesloten. Kloppen op de deur a.u.b.
  • Stoutenburg, Koetshuis. Afhalen alleen op zaterdag 21 november tussen 13.00-14.00 uur.

N.B. FREE Nature laat representatieve steekproeven van het te leveren wildernisvlees testen bij onafhankelijke laboratoria..

Nieuwsberichten

16.10.2020

Vogels als bondgenoten van de grazers op de Staart

Petra Snijders werkt nu ruim een jaar als vrijwillig toezichthouder in natuurgebied de Staart. Petra komt al van vanaf het begin in het gebied en is erg bekend met de kuddes en hun gedrag. Begrazingbeheer en de daarbij horende kuddecontroles zijn haar passie. En ze ziet dan ook duidelijk welke mooie effecten begrazingsbeheer heeft. Alles wat ze waarneemt deelt ze met kuddebeheerder Es...
Lees verder

Uitgelicht

Som der soorten

Bij natuurlijke begrazing gaat het niet alleen over runderen en paarden, natuurlijke begrazing gaat over alle inheemse soorten grote grazers. Iedere soort heeft zijn eigen unieke graasgedrag en daarmee zijn eigen invloed op het landschap. Er kunnen meer dieren in een gebied leven wanneer er sprake is van gemengde begrazing, maar ook hun invloed op het systeem neemt toe bij toenemend a...
Lees verder

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl