Rode Geus Slikken van de Heen

September 2020

FREE Nature start weer met de verkoop van wildernisvlees voor het najaar 2020. Een eerste batch vlees is afkomstig vanuit natuurgebied Kanaalpark in Rosmalen. Een representatieve steekproef van het vlees is onderzocht op de aanwezigheid van dioxines en metalen. Deze vallen binnen de Europese normen die hiervoor gelden. Ook bij volgende partijen vlees worden steekproeven genomen.

We beginnen deze verkoop met rundvleespakketten. Zo kunt u straks na een frisse wandeling weer genieten van bijvoorbeeld een heerlijk stoofpotje of een smaakvolle gehaktbal.

Wij nodigen u vooral van harte uit om weer in onze webshop te kijken en ook de mensen bij de afhaalpunten ontvangen u graag. Klik hier of ga direct naar www.wildernisvlees.nl

De voorraad is momenteel beperkt dus wees er snel bij!

Bestel kan t/m woensdag 16 september! Afhalen van uw pakket vanaf 23 september, openingstijden afhankelijk van het door u gekozen afhaalpunt.

Uitgelicht

Wildernisvlees

Voor de consument die waarde hecht aan dier en natuur Wildernisvlees is een mooi product dat voortvloeit uit ons beheer met dieren die een volwaardig leven leiden.  Kopers van wildernisvlees kunnen er namelijk op rekenen dat de dieren hun leven in vrijheid met hun familie en soortgenoten hebben doorgebracht. Hun natuurlijke levenswijze betekent dat wij het meest natuurlijke stukje v...
Lees verder

Kanaalpark

Tussen de Bossche wijk Empel en Rosmalen ligt het nieuw gegraven Maximakanaal. Deze nieuwe waterweg is gegraven als omlegging van de Zuid-Willemsvaart die zijn route dwars door de stad heeft. Zo hoeven de grote schepen niet meer dwars door de stad te manoeuvreren. Aan de oostzijde van het kanaal, bevindt zich een nieuw landschapspark, het Kanaalpark.
Lees verder

Nieuwsberichten

31.08.2020

Wisenten mogen hun nieuw leefgebied verder verkennen.

In het voorjaar van 2020 zijn er 11 Wisenten losgelaten op de Slikken van de Heen. Deze zomer zijn er zelfs drie kalfjes geboren zodat de kudde nu uit 14 dieren bestaat. Dit is de eerste keer dat deze grote grazers in Zeeland ingezet worden.
Lees verder
07.09.2020

Rugstreeppad gek op Zeeuwse bolussen

In duingebied Oranjezon leven konikpaarden en Hereford-runderen. De mest van deze dieren heeft een sterke aantrekkingskracht op jonge rugstreeppadjes. Vooral paardenmest blijkt aanlokkelijk. Omdat de mesthopen grote aantallen vliegen en kevers aantrekken, maar ook vanwege de vele schuilplekjes die de paardenbolussen bieden. Door deze combinatie zijn jonge rugstreeppadjes gek op paarde...
Lees verder

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl