Bever Gelderse Poort

Juni 2020

Nog even en dan gaan we over van lente naar zomer. Inmiddels hebben de meeste runderen en paarden hun kalveren en veulens gekregen. En wie buiten gaat wandelen kan volop genieten van zingende vogels en bloeiende bloemen. En ook FREE Nature heeft niet stilgezeten, wij delen graag onderstaande berichten met u. Ook hebben wij weer leuke aanbiedingen van ons Wildernisvlees inclusief een zomers recept.

jaarverslag 2019

Natuurontwikkeling staat nooit stil, en FREE Nature dus ook niet. 2019 was een bewogen jaar met mooie prestaties en goede resultaten. Ook intern is er een en ander veranderd. Waarbij wij vooral onze dank willen uiten naar de collegae die na vele mooie resultaten nu elders hun passie en talent inzetten. En wij zijn tevens blij met nieuw talent bij FREE Nature. Al met al mogen wij heel trots zijn op onze stichting. Daarom nodigen wij u van harte uit om het Jaarverslag 2019 te lezen

Nieuwsberichten

05.06.2020

Met trots presenteren wij u het jaarverslag 2019

Met trots mogen wij u het jaarverslag 2019 presenteren. Hierin een impressie van onze activiteiten en de bereikte resultaten afgelopen jaar.
Lees verder

Nieuwsberichten

Gruttokuikens in de Noordwaard

In de gebieden waar vrije kuddes grazen ontstaat veel variatie in het terrein. Of in het geval van de waterbuffels zorgen onze dieren voor ruimte voor de rivier en dragen ze zo bij aan waterveiligheid. In de Noordwaard heeft het begrazingsbeheer er zelfs aan bijgedragen dat daar voor het eerst sinds decennia weer gruttokuikens geboren zijn. Boswachter Thomas van der Es deelde dit heugelijke nieuws 5 juni op Twitter. En voor dit soort schitterende ontwikkelingen doen we het uiteindelijk.

Waterbuffeld Noordwaard

Nieuwsberichten

FREE Nature in de media

FREE Nature haar slogan is Natuur op eigen benen! En ons werk en onze vrije kuddes leveren schitterende natuur op met prachtige verhalen en beelden. Die weet ook de media goed te vinden. Zo heeft Directeur Roeland Vermeulen een mooie bijdrage mogen leveren aan het programma Vroege Vogels. Onze bijdrage gaat over onze wisenten. Deze prachtige dieren vormen het landschap samen met taurossen en exmoorpony's.

Op 12 juni om 19:50 uur op NPO 2 ziet u FREE Nature en andere partners van de Maashorst vertellen over de verschillende flora en fauna in dit bijzonder natuurgebied. Op YouTube kunt alvast een voorproefje zien. 

Ook zijn er in de Gelderse Poort tv-opnames geweest voor het kinderprogramma BeestenBrigade. Presentator Tim ging samen met de brigade op pad om de kuddes koniks en Galloways te controleren. En ook werd er aandacht besteed aan zwerfvuil. Gewapend met knijpers en gereedschap hielp de brigade het leefgebied van de dieren weer veilig te houden voor de grazers.

De datum van de uitzending is nog niet bekend. Deze zullen we t.z.t. graag met u delen.

Voor actueel nieuws kunt u ons ook volgen op Twitter www.twitter.com/FREE_Nature.

BeestenBrigade

Nieuwsberichten

Wildernisvlees

Omdat een flinke wandeling ook stevige trek geeft hebben wij deze maand weer mooie wildernisvleespakketten voor u klaar liggen in de webshop. Ter inspiratie staat in deze nieuwsbrief ook een recept voor onze tartaar. De tartaar wordt u nu met korting aangeboden.

Aanbiedingen

Barbecuepakket rund 3 kg: nu € 40,00

  • 1,5 kg biefburger/1,5 kg saucijs

Rundergehakt 5 kg:, nu €56,00 normaal €60,00

  • naar keuze verpakt per 260 gram of 400 gram

Tartaar 3 kg: nu €38,50 normaal € 42,50

Verder in de shop:

Vlugklaar vlees (5 kg met gehakt, tartaar, biefburger en saucijs), poulet van rund, stoofvlees, sukadelappen, stooflapjes, rosbief, biefburgers, saucijzen en gemengde pakketten van rund. Kijk in de shop voor het actuele assortiment wildernisvleespakketten en -producten. Producten die uitverkocht zijn, zijn niet meer zichtbaar in de shop.

Bijna alle afhaalpunten zijn beschikbaar voor het afhalen van pakketten. In de shop zijn alleen de afhaallocaties te kiezen die open zijn.

  • Bestellen kan tot en met woensdag 17 juni 2020. www.wildernisvlees.nl
  • Levering van de pakketten vanaf 24 juni bij de diverse afhaalpunten.
  • Afhaalmoment verschilt per afhaalpunt. Let op de gegevens op de pakbon, die u na het bestellen uit de shop ontvangt.
  • LET OP! Aardappelpakhuis in Velp, geopend van 09.00 tot 15.00 uur.
  • In juli geen levering
  • Augustus levering

Geen pakbon? Dan ging er iets mis! Kijk bij uw spam, ook daar niet? Neem dan contact op met wildernisvlees@freenature.nl, dan kijken we samen met u waar het mis ging.

Zomers vakantie recept:

Frankrijk: Steak Tartare of Duitsland: Duitse biefstuk:

Nodig voor 2 personen; tartaar, 1 eidooier, 2 tl vers gemalen peper, 2 tl grof zeezout, beetje worchestersauce, beetje tabasco, extra virgine olijfolie, fijngehakte peterselie  en een ragfijn gesneden uitje. De Franse Steak Tartare heeft er nog 50 gram zure augurkjes en een tl mosterd doorheen. Het kan rauw, maar wellicht verdient heel kort bakken de voorkeur.

Doe het gehakte vlees in een kom en breng op smaak met olie, eidooier, Worchestersauce, mosterd tabasco, zout en peper. Proef tussendoor want het mag best pittig zijn. Voeg als laatste naar wens de augurkjes toe. Maak een bol per persoon en druk een beetje plat. Bak in boter 3 minuten per kant.

Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie. Lekker met geroosterd stokbrood en een groene salade of met witlof en aardappeltjes

Jaarverslag 2019

Contact

FREE Nature
De Balmerd 4
6641 LD Beuningen
Nederland

www.freenature.nl